play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Publicradio Όλες οι επιτυχίες παίζουν εδώ!

Διεθνής Δημοσιογραφία

Donald Trump in trouble…

today16 Φεβρουαρίου, 2024 19 1 5

Background
share close

Τράμπ
Λίγους μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία της χώρας που προσάγεται σε ποινική δίκη, για κατηγορίες που σχετίζονται με τα χρήματα που φέρεται ότι κατέβαλε σε μια ηθοποιό ταινιών για ενηλίκους, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του Τραμπ να απορρίψει την υπόθεση και αντιθέτως όρισε δικάσιμο για τις 25 Μαρτίου. Αυτή είναι μόνο η μία από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας, την ώρα που διεκδικεί το χρίσμα του κόμματός του για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο 77χρονος Τραμπ ζητούσε από τον Μέρτσαν να απορρίψει το κατηγορητήριο (συνολικά είναι 34 κατηγορίες) σύμφωνα με το οποίο παραποίησε επαγγελματικά έγγραφα στην προσπάθειά του να αποκρύψει το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων που κατέβαλε στην Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016. Ο Μέρτσαν χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να απορρίψει το αίτημα και να ορίσει τη δικάσιμο στις 25 Μαρτίου.

Στόρμι Ντάνιελς – συνέντευξη

Πριν από τη σημερινή διαδικασία, ο Τραμπ επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι η υπόθεση είναι πολιτικά υποκινούμενη. «Δεν θα το είχαν προωθήσει αυτό, σε καμία περίπτωση, εάν δεν ήμουν υποψήφιος για την προεδρία και δεν τα πήγαινα καλά» είπε, μιλώντας στον διάδρομο έξω από τη δικαστική αίθουσα.

Πηγή:Ant1 news

δημοσιευμένο από: admin

Βαθμολογήστε το

0%