play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Publicradio Όλες οι επιτυχίες παίζουν εδώ!

Επικαιρότητα

Παραμένει το φαρμακείο του ΕΟΠΥ,στήν Νέα Ιωνία.

today3 Μαρτίου, 2024 85 23 5

Background
share close

Οι προσπάθειες του Δημάρχου Νέας Ιωνίας, Kου Παναγιώτη Μανούρη,τελικά,απέδωσαν καρπούς.

Παραμένει το φαρμακείο του ΕΟΠΥ στη Νέα Ιωνία

“Κόντρα” σε μια ειλημμένη απόφαση, ο Παναγιώτης Μανούρης,κίνησε “γη και ουρανό”,για να μπορέσει να την ανατρέψει.

Το φαρμακείο,είχε αποφασιστεί να μεταφερθεί στόν δήμο της Αγίας Παρασκευής,δημιουργώντας έτσι μια τεράστια δυσκολία σε όλους όσους,χρόνια τώρα,εξυπηρετούνταν στη Νέα Ιωνία.

Ο δήμαρχος τότε αποφάσισε και έστειλε στον υπουργό, την κάτωθι επιστολή:

ΠΡΟΣ: Υπουργό Υγείας  κο. Άδωνι Γεωργιάδη 

“Κύριε Υπουργέ,   

Επικοινωνώ μαζί σας, γιατί ενημερώθηκα, ότι το Φαρμακείο ΕΟΠΥ του Κέντρου Υγείας της Νέας Ιωνίας θα σταματήσει από 24 Ιανουαρίου 2024 την λειτουργία του και ότι από εδώ και πέρα οι δικαιούχοι θα εξυπηρετούνται  από το Φαρμακείο ΕΟΠΥ στην Αγία Παρασκευή Αττικής.   

Η μετεγκατάσταση του Φαρμακείου από την Νέα Ιωνία συνδέεται άμεσα με την πορεία της μίσθωσης του όλου ακινήτου επί της οδού Αλέκου Παναγούλη, που μέχρι σήμερα στεγάζεται το Φαρμακείο μαζί με τις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Κέντρου Υγείας, που λειτουργεί στην πόλη. Το ζήτημα ανέκυψε εδώ και 2-3 χρόνια περίπου, λόγω της άρνησης των ιδιοκτητών/εκμισθωτών να συνεχίσουν την εν λόγω μίσθωση για τους δικούς τους λόγους. Το κεντρικό κράτος δεν φαίνεται ότι κατέβαλλε αποτελεσματικές  προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, που αφορά εκατοντάδες δικαιούχους και τις οικογένειές τους.            

Το Φαρμακείο ΕΟΠΥ στην πόλη της Ν.Ιωνίας λειτουργεί και εξυπηρετεί εκατοντάδες ασθενείς με ειδικές παθήσεις, ενώ καλύπτει πολλές γειτονικές περιοχές (Ν.Φιλαδέλφεια – Ν.Χαλκηδόνα, Πατήσια, Ηράκλειο, Λυκόβρυση – Πεύκη κ.λ.π.). Η επιλογή της Ν.Ιωνίας για την λειτουργία του δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς είναι ένας από τους μεγαλύτερους σε πληθυσμό Δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής, ενώ η γεωγραφική θέση της είναι κομβική και ιδιαίτερα προσβάσιμη για την κάλυψη των αναγκών των δικαιούχων ευρύτερων περιοχών.  

Γνωρίζετε ότι υποχρέωση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης είναι η παροχή των υπηρεσιών Υγείας στους δικαιούχους, χωρίς περαιτέρω επιβάρυνση ή ταλαιπωρία (σωματική και ψυχική) των ιδίων ή των οικογένειών τους. Τέτοια επιβάρυνση δημιουργεί η συρρίκνωση των δομών Υγείας, η οποία υιοθετείται στην συγκεκριμένη περίπτωση και η οποία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες δυσμενείς οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, που διαβιούν οι καρκινοπαθείς και πάσχοντες από βαρύτατες ανίατες ασθένειες. 

Κατόπιν των προαναφερθέντων, παρακαλώ, έστω και την ύστατη ώρα, να συνδράμετε στην επίλυση του σοβαρότατου ζητήματος  που ταλανίζει την πόλη μου, αλλά και ευρύτερες περιοχές, με τρόπο ώστε να μην καταργηθεί το Κέντρο Υγείας της Νέας Ιωνίας και οι παρεχόμενες Υπηρεσίες του, αλλά να μεταστεγασθεί σε άλλο χώρο εντός των ορίων του Δήμου μας προς όφελος των πολιτών της πόλης μου και των ευρύτερων περιοχών που εξυπηρετούνται. 

Η Δημόσια Υγεία όπως και όλα τα δημόσια Κοινωνικά Αγαθά, αυτονόητα πρέπει να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο. Τούτο επιτυγχάνεται όχι μόνο μέσω της θεραπείας, αλλά και με την ανακούφισή του από τον ψυχικό και σωματικό πόνο, την στήριξή του και την επιβεβλημένη φροντίδα του όπου και όπως απαιτείται σύμφωνα με την επιστήμη.”

Με εκτίμηση,  

Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας  

Παναγιώτης Μανούρης

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Πρίν λάβει απάντηση απο τον υπουργό, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας, αποφάσισε και έθεσε στη διάθεση των πολιτών, λεωφωρείο το οποίο θα είχε ως αφετηρία τη Νέα Ιωνία και θα είχε καταληκτικό προορισμό, το φαρμακείο του ΕΟΠΥ -πλέον-, στήν Αγία Παρασκευή.

Κίνηση που προδιέγραφε τις διαθέσεις του δημάρχου, την αποφασιστικότητα και τα πολύ γρήγορα αντανακλαστικά του.

Η σχετική απόφαση.

ΕΟΠΥ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ ΜΑΝΟΥΡΗΣ

Το αποτέλεσμα..

Πρό λίγων ημερών,απο τα χείλη του δημάρχου, ανακοινώθηκε το εξής:

“Τελικά επήλθε η  συμφωνία του Υπουργείου Υγείας, με τον ιδιοκτήτη του χώρου, όπως με ενημέρωσε ο Υπουργός Υγείας. Θα παραμείνει και η υπηρεσία συνολικά και φυσικά και το φαρμακείο “

Φαίνεται λοιπόν η ευελιξία του υπουργείου αλλά κυρίως φαίνεται πως στούς ΟΤΑ,χρειάζονται άνθρωποι όχι μόνο γνώστες του “αντικειμένου” αλλά κυρίως άνθρωποι που ενεργούν άμεσα,χωρίς καθυστερήσεις.

 

 

Σύνταξη/Reportage

Γρηγόρης Γαλάνης

δημοσιευμένο από: admin

Βαθμολογήστε το

0%